Babymassage cursus

Leer je kindje liefdevol masseren

Als mama geloof ik sterk in de kracht van aanraking en verbinding tussen ouders en baby. De babymassage cursus bij HummingBirth is ontworpen om jou als ouder de kunst van liefdevolle aanraking te leren. Hiermee kun je jouw kindje zowel fysiek als emotioneel ondersteunen. 

De Shantala babymassage komt oorspronkelijk uit India. Een arts was zo onder de indruk van de effecten hiervan dat hij het filmde en meenam naar de Westerse wereld. Babymassage kent vele lichamelijke en emotionele voordelen. Zo bevordert het de hechting tussen ouder en kind en geeft het verlichting bij bijvoorbeeld krampjes en reflux. Het kan je kindje helpen beter te slapen en het draagt bij aan de cognitieve ontwikkeling.

Hoe ziet een babymassage cursus eruit

Zoals je leest is babymassage meer dan alleen een fysieke activiteit. Het is een kans om een sterke emotionele band op te bouwen met je kindje. Ontdek zelf deze voordelen door je kindje te leren masseren. Tijdens de babymassage cursus leer ik jou als ouder verschillende technieken en behandel ik verschillende thema’s. Bij een individuele cursus kan de massage compleet op jouw kindje worden afgestemd. Tijdens een groepscursus worden er verschillende basistechnieken behandeld en is er altijd ruimte om vragen in te brengen en de behoeften van verschillende ouders en kindjes te behandelen. Ik maak uitsluitend gebruik van natuurlijke en kwalitatieve oliën en producten om de babyhuid te verzorgen en te beschermen.

Aandacht voor jou als ouder

Tijdens de babymassage cursus is er ook aandacht voor jou als ouder. Dit doe ik onder andere door middel van ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken. Er is ook ruimte om ervaringen uit te wisselen en je verhaal te doen. Er wordt stilgestaan bij het ouderschap, welke mooie ervaringen maar ook welke uitdagingen dit met zich meebrengt.

Mogelijkheden voor babymassage

Voor het volgen van een babymassage cursus bied ik de volgende mogelijkheden met daarbij de bijbehorende kosten:

  • Kennismaking met babymassage (1 keer te boeken): 60 minuten aanwezig - vanaf 6 weken tot ongeveer 9 maanden - jij leert de eerste technieken rondom babymassage - in je eigen vertrouwde omgeving  45 euro*
  • Babymassage cursus op maat: 3 x 60 minuten aanwezig - vanaf 6 weken tot ongeveer 9 maanden - je leert als ouder je kindje compleet masseren - afgestemd op jullie behoefte wensen - inclusief gebruik van olie 160 euro*
  • Babymassage cursus op maat duo: 3 x 60 minuten aanwezig - samen met een andere ouder jullie kindje leren masseren - je leert een complete massage toepassen - ruimte voor aanpassing naar persoonlijke behoefte - inclusief gebruik van olie 120 euro* p.p.
  • *Inclusief 15km reiskosten excl. eventuele parkeerkosten.